Gå til forsiden Indholdsfortegnelse på siden
Småkager

...Der er endnu ikke så mange opskrifter på småkager her på siden. Men bare rolig det kommer der :)

Snickerdoodles
Her en opskrift på småkager med kanel og sukker.

Opskriften stammer fra New England i USA.

De er forholdsvis hurtige og nemme at lave, og er utroligt lækre og sprøde. De smelter næsten i munden.

(Ca. 50-60 småkager)

Du skal bruge:
100 gr smør
1 dl olie
1 dl sukker
1 dl flormelis
1 æg
6 dl hvedemel
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt

Kanelsukker blanding:
1 dl sukker
1 spsk kanel

Varm ovnen op til 175 grader. Tag dine bageplader frem, og beklæd dem med pagepapir.

Pisk smør, olie, sukker og flormelis sammen i en skål. Brug en elpisker, og pisk til blandingen er luftig.
Pisk ægget i blandingen.

Bland hvedemel, salt og natron sammen. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt, så det bliver blandet godt.

Bland sukker og kanel sammen i en dyb tallerken.

Form dejen til små kugler - ca 1 cm. i diameter.
Rul dem derefter i kanelsukker blandingen.

Placér kuglerne på en bageplade med ca 4 cm mellemrum. Tryk dem flade med bunden af et glas, som er dyppet i kanelsukkeret.

Bag småkagerne på den miderste rille i 15 - 17 minutter, indtil kanterne er gyldenbrune.
Tag dem af bagepladen og lad dem afkøle på en rist.

Flying Saucers
Endnu en amerikansk småkageopskrift. Denne her stammer fra Los Angeles.
Kagerne er bløde med en lækker chokoladesmag, og de indeholder også rosiner og mandler.

(Ca. 40-50 småkager)

Du skal bruge:
200 gr mørk chokolade
3 dl hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk natron
150 gr smør
3 1/2 dl brun farin
1 æg
1 tsk vaniliesukker
1/2 dl mælk
1 dl havregryn
2 dl rosiner
4 dl hakkede mandler

Varm ovnen op til 175 grader. Find bagepladerne frem og beklæd dem med bagepapir.

Smelt chokoladen ved svag varme.

Bland hvedemel, salt og natron i en skål.

Pisk smør, farin, æg og vaniliesukker i en skål til det er luftigt. Rør chokoladen og melblandingen i, og bland det godt.
Tilsæt mælk, havregryn og rosiner, og rør det hele godt sammen.

Sæt dejen til afkøling i køleskabet i ca. 15 minutter.

Form dejen til kugler på ca 1 1/2 til 2 cm i diameter.
Rul kuglerne i mandlerne. Placér kuglerne på bagepladen med ca 5-6 cm afstand.
Tryk dem flade med et stort glas dyppet i sukker.

Bag småkagerne i 10-12 minutter. Tag dem af bagepladen, og lad dem afkøle på en rist.



Siden er sidst opdateret, den 05-12-2006