Gå til forsiden Indholdsfortegnelse på siden
Snaps

...Man kan aldrig have for mange slags snaps på bordet. Især da ved juletid, men mange af dem kan sagtens drikkes på andre tidspunkter end i julen. Skål :)

Bjørnefanger AKA Honningsnaps
Her en opskrift på en snaps der er lidt sødere end man er forventer, når der er tale om snaps. Men pas på - det er snaps - og den slår lige så hårdt som de andre :)

Er perfekt til julefrokostbordet, eller en sildemad, men kan også sagtens serveres til diverse desserter.

2 store spsk lynghonning (akaciehonning kan anvendes, men giver en meget speciel smag)
1/2 flaske klar snaps (Høcker eller Brøndum)
1 spsk koldt vand

Lun honning i en kasserolle. Når den er flydende, tages kaserollen af varmen. Tilsæt 1 spsk koldt vand. Hæld bkandingen i snapsen. (Kan evt. fortyndes efter smag).

Hasselnøddesnaps
Ja du læste rigtigt - hasselnøddesnaps. Smager også pragtfuldt :)

5-6 grønne hasselnødder (dvs. skal plukkes umodne, inden skallen er blevet al for hård)
1 klar snaps (Høcker eller Brøndum)

Hasselnødderne skæren over i 2 dele. Snapsen hældes over.
Skal stå og trække i en måned eller to, alt efter hvor stærk man vil have den skal være.

Snapsen har stået længe nok, når den har fået en flot mørk gylden farve.

Kan fortyndes, hvis du syntes den er for størk

Kryddersnaps
1/2 spsk tørret dild
1/2 spsk tørret timian
1/2 spsk tørret perikon
1 hel flaske klar snaps (Høcker eller Brøndum)

Det hele blandes i en flaske med låg. Skal trække i en måned eller to. SNapsen får en gulbrun farve, når den er færdig.

Når snapseblandingen har trukket, skal den filtreres gennem et kaffefilter.

Perikonsnaps
2 top spsk perikon (IKKE perikum. Kan købes hos Matas)
1/2 flaske klar snaps (Høcker eller Brøndum)

Det hele blandes i et stort syltetøjsglas, eller lignende, bare der er låg til. Skru låget på, og lad blandingen trække i køleskabet i 8-14 dage.

Blandingen hældes gennem et kaffefilter, og kommes så på flaske.

Blandingen er ret stærk og kan fortyndes efter behov. Smager dejligt til f.eks. sild og frokostretter i det hele taget.

Timiansnaps
5 kviste timian (må godt være frisk timian)
1 hel flaske klar snaps (Høcker eller Brøndum)

De 5 timiankviste puttes i en flaske, og snapsen hældes over. Skal så stå og trække i en måned eller to, alt efter hvor stærk du vil have timian-smagen skal være.
Når den er klar til at drikke, er snapsen blevet svag lysegrøn.

Det er ikke nødvendigt at tage timiankvistene op når snapseblandingen har trukket.

Du kan evt. bruge tørret timian - tag da 2 top spsk og hæld i en flaske. Når snapseblandingen har trukket, skal den filtreres gennem et kaffefilter.
Jeg syntes dog det er mere dekorativt :) hvis der benyttes timiankviste.





Siden er sidst opdateret, den 27-01-2007