Gå til forsiden Indholdsfortegnelse på siden
Trylledej i lange baner

Vælg evt. en anden juleside i comboboxen herunder:

Man kan lave de mest utrolige former og figurer med trylledej. Det eneste man har brug for er lidt fantasi og lidt redskaber.

Kig evt. på billederne af nogen af mine figurer.

Jeg har efter en del forsøg fået udarbejdet denne opskrift:

Dejen æltes godt og grundig igennem. Hvis den føles tør eller du ikke kan få den jævn - tilsæt så forsigtigt noget mere varmt vand og ælt det i.

Dejen lægges til hvile i en tæt plastikpose i ca. 1/2 times tid et køligt sted. OBS! dejen kan godt gemmes i ca. 4-5 dage.

Du skal bruge:
Redskaber:

Lak, maling, pensler m.v.:

Maletips:
Øjnene laves ved at du først maler en hvid cirkel, dernæst en mindre blå og til sidst en sort.

Bagetips:
Bag de færdige figurer på et stykke bagepapir i en almindelig ovn ved 150o i ca. 3-5 timer.

Bagetiden varierer utroligt meget og afhænger helt af størrelsen og tykkelsen på figurene.
Bank på figuren for at afgøre om den er færdigbagt. Stik evt. forsigtigt en skarp kniv ned i sprækkerne bag på figuren. Den må ikke kunne presses igennem.

HUSK at du skal pensle figurenes hoveder, hænder osv. med kulør-blandingen, da de ellers får en sær gråhvid farve.

Samling af dele:
Når du skal samle forskellige dele, er det en fordel at bruge et stykke af en tandstik til at holde dem sammen. Derudover skal du huske at fugte begge ender med lidt varmt vand, inden du presser dem sammen.

Undervejs i processen:
Tag ikke hele dejklumpen op af posen når du går i gang. Bræk de stykker af du skal bruge, og opbevar resten i posen. Du vil opleve at dejen bliver tør og krakelerer i overfladen, mens du arbejder på dine figurer. Gå ikke i panik. Tag en en pensel og dyp den i varmt vand. Mal forsigtigt på overfladen, og glat den med en finger til du igen har fået en pæn overflade.

OBS! pas på ikke at overdrive med vandet :)
Der sker ikke noget ved, at du tager en klump og så ælter noget mere vand i for at få en blødere konsistens.Siden er sidst opdateret, den 11-10-2004