Gå til forsiden Indholdsfortegnelse på siden
Opskrifter

...Har planer om at udbygge denne underside, men nogen af de opskrifter jeg holder meget af.
I øjeblikket er der som du kan se ikke så mange, men det kommer.
Kan i øvrigt også anbefale du kigger forbi mine juleopskrifter og påskeopskrifter.

Husk også lige at kigge forbi min side med snapse-opskrifter :)

Eller hvad med lidt Småkager


Brownies - Philadelphia style
Du kan finde mange Brownie-opskrifter i danske ugeblade og kagebøger. Men de er noget af en skuffelse, hvis du har smagt en vaskeægte Brownie fra USA.
Derfor har jeg besluttet mig for at dele min amerikaner med dig :)

I opskriften er der brugt Philadelphia Smøreost. Du kan sagtens udelade osteblandingen, men så snyder du dig selv for en rigtig himmerigsmundfuld :)

Du skal bruge:
200 gr margarine
100 gr mørk chokolade
350 gr sukker
3 æg
150 gr hvedemel
1 tsk vaniliesukker
1/4 tsk salt

Osteblanding:
1 1/2 pakke Philadelphia Smøreost (300 gr ialt. Skal du rigtig smovse så brug 400 gr.)
1 æg
150 gr sukker
Ca. 1 spsk vaniliesukker

Opvarm ovnen til 170 grader. Beklæd en form på ca. 22 x 22 cm med bagepapir.

Smelt chokolade og margarine ved lav varme. (Pas på det ikke brænder på).

Tilføj sukker og bland det godt. Tilføj æggene en af gangen. Rør det godt sammen før du tilsætter det næste æg.
Tilføj mel, vanillie og salt. Bland det godt.

I en ny skål rører du Philadelphia Ost, æg, sukker og vanilliesukker godt sammen. (Brug elpisker).

Hæld ca. halvdelen af chokoladeblandingen i formen.
Hæld osteblandingen ovenpå, og tilsæt så resten af chokoladeblandingen.

Du kan så enten vælge at bage din kage nu, eller tage en kniv og så skære gennem dejen på kryds og tværs.
Vælger du at skære gennem dejen, opnår du en slags marmor-effekt. Hvis ikke er ostemassen kun i midten. Gør som du lyster :)

Den tid det tager at bage kagen varierer noget. Ca. 40-50 minutter. Tag en tandstik og prøv at se om kagen hænger ved.
Er det tilfældet, så er den endnu ikke bagt færdig.

Afkøl kagen på en rist. Skær den i stykker og servér.

Susannes favorit lagkage
Denne her lagkage, skal du simplethen prøve.
Den smager skønt.

Den er lidt tidskrævende og noget af en kaloriebombe, men for pokker hvor smager den godt :)




Du skal bruge:
Til lagkagebundene:
2 springforme på 26 cm
125 gr smør eller bagemargarine
325 gr sukker
4 æg
250 gr mel
2 tsk bagepulver
2 spsk mælk

Til fyld:
Saften fra 2 store appelsiner
1 1/2 dl vand
100 gr sukker
Ca. 3 tsk maizena
Lidt vaniliesukke
1/2 l piskefløde

Smør røres godt sammen med 125 gr sukker.

Æggene deles i blommer og hvide.

Blommer, mel, bagepulver og mælk røres i smørmassen.

Ovnen opvarmes til 200 grader.

Bunden af springformene beklædes med bagepapir. Siderne på springformes smøres med margarine.
Halvdelen af dejen fordeles i hver af de 2 springforme. De bages i 15 minutter.

Æggehvider piskes meget stive med resten af sukkeret.

Halvdelen af marengsmassen fordeles på hver af kagebundene, som derpå bages i 10 minutter.

De 2 bunde stilles til afkøling.

Appelsinsaften røres sammen med 1 1/2 dl vand samt sukker. Blandingen koges op og jævnes derefter med Maizena.
Blandingen koges derefter op igen.
Jeg har skrevet ca. 3 tsk Maizena, men det kan være du skal bruge mere, da det afhænger af hvor meget saft der er i de 2 appelsiner.
Når du har tilsat Maizena og blandingen er kogt op, skal du have en tyk grød. Er det ikke tilfældet, så tilsæt noget mere Maizena.
Blandingen stilles til afkøling. Når den er kølet lidt ned, tilsæt et par teskefulde vaniliesukker og rør blandingen godt.

Fløden piskes meget stiv. Den afkølede appelsincreme røres i lidt af gangen.
Halvdelen af blandningen smøres på de ene lagkagebund.
Den anden lægges ovenpå og dækkes med resten af cremen.
(Marengsmassen skal vende ind mod midten ved begge bunde).

Cornflakes-lagkage
Ja det lyder alternativt, men her er også en rigtig god lagkage .)

Du skal bruge:
En springform på 24 cm
100 gr smør eller margarine
200 gr letbitter chokolade
100 gr cornflakes
7 blade husblas
100 gr sukker
2 æggeblommer
Saft af 1 appelsin
250 gr 5% kvark
4 dl piskefløde
Evt. 2 spsk chokoladespåner til pynt

Smør smeltes med chokolade. Cornflakes blandes i.

Smør et stykke bagepapir med margarine. Cornflakes-blandingen sættes på bagepapiret i 12 toppe.

Bunden af springformes beklædes med bagepapir. Siderne på springformes smøres med margarine. Resten af cornflakes-blandingen fyldes i og trykkes lidt sammen.

Toppene og formen sættes til afkøling.

Husblas udblødes 10 minutter i koldt vand.

Sukker røres godt sammen med æggeblommerne og tilsæt derefter appelsinsaft og kvark.

Fløden piskes stiv.

Husblas knuges og smeltes over vandbad.
Et par spsk af kvarkmassen røres sammen med den smeltede husblas.
Tilsæt husblas-blandingen i resten af kvarkmassen, og vend derefter flødeskum i.

Kvarkmassen fordeles på cornflakes-bunden.

Kagen skal derefter så mindst 1 time i køleskabet.

Cornflakes-lagkagen pyntes derefter med de 12 toppe og evt. chokoladespåner.

Martins lækre boller
Denne opskrift på boller bør du simpelthen prøve. De er utroligt lækre.

Du skal bruge:
4 dl. mælk
150 gr. smør
100 gr. sukker
3 æg
50 gr. gær
Evt. 100 gr rosiner
Ca. 800 gr. mel

Giver ca. 35 boller

Smelt smørret og hæld mælken i.
Gæren opløses i blandingen. Vær opmærksom på, at blandingen ikke må være for varm, når du tilsætter gæren.
Æg, sukker og evt. rosiner blandes i.

3/4 af melet blandes i. Ælt dejen mens du tilsætter resten af melet.
Dejen skal være let og lind.

Sæt dejen til hævning. Når den er hævet til ca. dobbelt størrelse, rulles dejen ud og formes til boller.

Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse på en bageplade. Pensel dem med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Bollerne kan sagtens fryses.



Siden er sidst opdateret, den 27-01-2007